Otroligt god efterrätt som passar jätte bra till jul. Vi har gjort den nu två år i rad och den är mycket uppskattad.


Recept för:
16 bitar
Svårighetsgrad: Lätt
Tidsåtgång: Ca 1 h

Tillagning

Ingredienser:

50 g smör
30 st fint krossade pepparkakor
3 ägg
1,5 dl socker
400 g färskost
2 dl gräddfil
2 lime, rivet skal och pressad saft
0,5 g saffran
1 granatäpple, kärnorna

Smält smöret och blanda väl med pepparkakskrosset. Tryck ut massan i en form, med löstagbar kant. Grädda i ugn 5-10 minuter i 200 grader.

Vispa ihop ägg, socker, färskost, gräddfil, lime och saffran. Fyll formen med smeten. Sänk värmen till 150 grader, och grädda i ytterligare 35-40 minuter. Låt svalna och garnera med granatäppelkärnor.