Detta är ett recept jag har fått med mig från min mamma. Urlätt att göra och jätte praktisk att ha färdig. Micke brukar klaga när den är slut och jag inte orkat göra ny, så nu lägger jag upp receptet här så kan han själv göra den när han tycker att det behövs!

Recept för: Många portioner.
Svårighetsgrad: Lätt.
Tidsåtgång: Några minuter.

Tillagning

Ingredienser:
1 dl rödvinsvinäger
3/4 dl rapsolja
3/4 olivolja
2 tsk strösocker
1 tsk salt
citronpeppar
1-2 klyftor pressad vitlök
Blanda alla ingredienserna i en behållare. Jag rekommenderar en tom glasflaska t.ex. en gammal vinägerflaska. Håller länge, och skaka väl innan varje användning.

Man kan använda annan olja, om man väljer att bara använda olivolja är det ej rekommenderat att förvara flaskan i kylskåp då olivoljan stelnar och det ej går att blanda (skaka) dressingen då. Jag brukar förvara den i skafferiet bara.